top of page
Welcome

Kedves Látogatóm,

köszönöm, hogy erre jársz. kerülj beljebb!

Egy utazásra invitállak. A rengeteg külső és belső kaland után úgy érzem, azt kívánja tőlem az Élet, hogy - valami különös, sok évnyi csönd után - megosszam az élményeinket másokkal is.

Gyerekekről, harcművészetről, filmekről, spiritualitásról és könyvekről - amelyeket hol egyedül, hol kislányaimmal közösen írunk...

3 érdekesség

3 érdekesség

Harcművészetek

A harcművészetekkel ötéves koromban szerettünk egymásba - és ez a szerelem azóta is tart.

2004-ben kétszeres Tai Ji világbajnoki címet sikerült szereznem. Ez bár nagy dolognak hangzik, az én valóságom azért az, hogy az érmek csupán azt bizonyítják, hogy valaki képes napi sok órán át gyakorolni.

Számomra a harcművészetek ennél sokkal többet jelentenek, ezért 2005 januárjában Kínába költöztem, hogy mélységeiben is megismerjem ezt az ősi kultúrát.

Ez volt az a pont, amikor elkezdődött legutóbbi, és eleddig legmeredekebb kalandom, amelyre azóta már mondtam néhányszor, hogy "bocs, nem erre szerződtem, kiszállnék"... ami persze lehetetlen.

Dehát - állítólag - ezek a kalandok a legjobbak...

Könyvek

 

 

Évek óta tudom, hogy meg kell írnom, de valahogy nem értettem, mi folyik körülöttem. Még a történet elejéről sem volt fogalmam.

A miértekről. Hogy miért kellett elköltöznöm Kínába, aztán Hongkongba, és hogy mire tanít az, hogy a taoista apácaságot félretéve született két gyönyörű kislányom.

A történet kacifántos, misztikus, nem fér bele egy könyvbe. Megkérdeztem hát drága Schäffer Erzsit, hogy egy interjúban esetleg össze tudná-e foglalni, hátha ő majd rátapint a lényegre és megvilágítja előttem is. Megható cikkéért szívem minden hálájával érzek Felé... ám bárhogyan is próbáltam, még az Ő gyémántporos írásából sem értettem meg a miértjeimet.

Amikor végre egy kedves barátom elkezdett biztatni, hogy írjak neki egy romantikus "muszlimlányos-misztikus" regényt, ő majd kiadja nekem, hogy legyen miből vacsorát venni a gyerekeknek, és nekiálltam magam is írni, akkor elkezdtem megérteni. Pedig azt hittem, az első regény, "A kabuli boszorkány" nem is rólam szól. Pedig dehogynem. Minden egyes szereplő tükröt tart.

Ezért (és hogy legyen miből vacsorát venni...) úgy döntöttem, folytatom az írást. Kalandokról, misztikumról, szerelemről, ősi kultúrákról. Elrettentőt, hihetetlent, csodával telit...

És ha mégoly drámai köntösben is, minden egyes történet igaz.

Filmek

 

 

Filmkészítőként kaptam néhány díjat a világ körül.

Legszuperebb élményeim közé tartozik, hogy 2008-ban egyike lettem a bestseller-író Paulo Coelho által szervezett filmes verseny győzteseinek. Coelho csapata több mint 6000 rövidfilm közül, kilenc fiatal rendező munkájából állította össze "A portobellói boszorkány" c. nagysikerű könyv filmváltozatát.

Paulo-val és a többi rendezővel egy csapatban sétáltunk a Római Filmfesztivál vörös szőnyegén (egyébként épp George Clooney után - kár, hogy ő egy teljesen másik produkcióban szerepelt), és együtt vettük át a fesztivál különdíját. A kisbabámat mindeközben végig a hordozójában öleltem - nem sok hasonlót láthatott addig az a vörös szőnyeg...!

Képes önéletrajz

a képekre klikkelve nagyban is megnézheted őket

Képes önéletrajz

Jelen

Két gyönyörű kislányommal immár Magyarországon élünk...
És ha folyton változik is minden,
a csodák és kalandok nemcsak velünk tartanak, de mostanra háromszor annyi van belőlük.
„A tegnapi dolgokról nem is beszélek, mert tegnap még nem az voltam, aki ma vagyok."
- mondta Alice.
A gyerekek kényelmesen érzik magukat a változások közepette,
anya meg mindent megtesz, hogy saját maga gyermek is legyen.
Diával és Eszterrel ma már együtt írjuk a történeteinket
- melyeket hamarosan nyomtatásban is olvashattok.
Jelen
Írj nekem

Írj nekem

Kedves Látogatóm, kérlek, iratkozz fel a levelezőlistára!

Legfeljebb kéthetente küldünk Neked valami érdekeset, szívhezszólót... A "Feliratkozom" gombra való kattintással azt jelzed, hogy elfogadod az Adatvédelmi Tájékoztatót:

Köszönöm, hogy megtisztelt levelével!

bottom of page